Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding

In de jaren dat je op de middelbare school zit, komt er veel op je af. Er worden op school vaardigheden gevraagd zoals goed plannen, het overzicht bewaren en het goed voorbereiden van de toetsen. Het kan zijn dat het niet lukt om dat allemaal zelf op te pakken.

Sommige leerlingen geven aan dat ze zich thuis echt niet tot hun schoolwerk kunnen zetten en dat ze het lastig vinden om zich te concentreren. Anderen zijn juist heel lang bezig met huiswerk en dan lukt het op de toets nog steeds niet om te laten zien wat ze kunnen.

Dan kunnen een steuntje in de rug en een luisterend oor het verschil maken.

Bij Onderwijsondersteuning Harderwijk heerst er een kleinschalige en huiselijke sfeer waar de begeleiding altijd positief en op maat is. Uw kind zal zich snel thuis voelen!

Ik bespreek met de leerling welk huiswerk er gemaakt moet worden en welk leerwerk er ingepland moet worden richting een toets(week). Ook kijken we samen naar welke vakken er nog lastig zijn en wat er nodig is om dit tot een goed resultaat te brengen.

Vervolgens kan de leerling zelf aan de slag en geef ik uitleg bij de vakken wanneer dat nodig is.

Er wordt geleerd hóe te leren om het vervolgens zelf weer op te pakken. Samen zoeken we uit welke leerstrategie bij uw kind past, zodat huiswerk maken en leren niet persé meer tijd kost maar wel effectiever gebeurt.

Ook houd ik goed contact met het thuisfront zodat alle neuzen dezelfde kant op staan. Het doel is altijd om op een ontspannen manier (weer) te kunnen presteren op het niveau dat bij uw kind past.

“Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree 
it will live its whole life believing that it is stupid.”

Albert Einstein