Faalangsttraining

Faalangsttraining

Zie je zo ontzettend op tegen het maken van een toets of examen omdat je ervan overtuigd bent dat het je toch niet lukt? Ervaar je zoveel stress voor het spelen van een belangrijke wedstrijd, dat je je er naar van voelt? Stel je liever dingen uit omdat je bang bent dat het toch geen zin heeft?

Alle bovenstaande dingen kunnen ervoor zorgen dat je niet optimaal presteert. En wanneer je niet kunt laten zien wat je waard bent, op het moment dat het er écht toe doet, kan dat heel frustrerend zijn. Het kan een gevoel geven van onmacht en teleurstelling. En de angst om de volgende keer weer te falen. En door alle stress die erbij komt kijken, voel je je vaak ook lichamelijk niet fit.

Om deze vicieuze cirkel te doorbreken is het belangrijk om tijdig hulp in te schakelen. En dan ben je hier in hele goede handen.

Tijdens de training gaan we aan de slag met de methode “Ik kan het wél!”. Deze methode is door mijzelf geschreven. Je gaat leren waar de stress vandaan komt, op welke momenten je hier  tegenaan loopt en je krijgt inzicht over hoe je hersenen en lijf dan werken. Je gaat doelen stellen die echt bij jou passen zodat we gericht aan de slag kunnen. Je gaat leren over willen en moeten, over verwachtingen van jezelf en van de ander. En we gaan op zoek naar een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Zo gaan we uit de negatieve stress, richting gezonde spanning voor een goede basis. En daar heb je je hele leven wat aan!

Wil je graag meer weten of met mij overleggen of dit wat voor jou is? Neem gerust even contact op!

De training is geschikt voor leerlingen van groep 7&8, middelbare scholieren en studenten/jongvolwassenen en wordt 1-op-1 gegeven.

Dé training voor het versterken van je veerkracht en het vergroten van je zelfvertrouwen.